петък, 9 октомври 2015 г.

Какво е Турбокомпресор

Турбокомпресор  или просто турбо е газ компресор, използван за принудителна индукция на въздух в двигател с вътрешно горене. 
Турбото е много специфичен компресор, чиято главна задача е да нагнетява отделените газове. Турбокомпресорът се прилага най - вече при двигателите с вътрешно горене, където неговата задача е да повиши мощността на двигателите, което става благодарение на завишеното количество горивна смес и въздух, които са подавани към цилиндрите на двигателя.

 Турбокомпресор

Хубавото при турбокомпресора е това, че с неговото приложение се постига голямо повишение на общата мощност на двигателите при изключително слабо повишение на тяхното тегло. Цялата тази магия става възможна, тъй като турбокомпресорът „улавя” и използва изгорелите автомобилни газове и ги ”впряга в работа”, за да се повиши общия коефициент на полезно действие на двигателите. 
Уикипедия оглед tурбокомпресор


Турбокомпресор се състои от две турбини с общ вал. Едната страна е закачена за изходящия колектор (горещата страна), а другата е закачена за входящия колектор (студена страна).
Турбинната секция на турбокомпресора  сама по себе си е топлинен двигател, който преобразува топлинната енергия от изпускателните тръби в захранване, което след това задвижва компресора, пресова въздуха и го доставя до входящия колектор на двигателя с по-високо налягане, което води до по-голяма маса на въздуха, който влиза във всеки цилиндър. 

Cвържете с нас на посочените телефони.0896304705 или Фацебоок

Няма коментари:

Публикуване на коментар